Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 26.02.2018. 15:54 |

Vlada HNŽ-a nada se brzom završetku pregovora sa sindikatima zdravstva

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. veljače (FENA) - Županijski ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica na sjednici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) izvijestio je članove Vlade o početku pregovora sa sindikatima zdravstvenih djelatnika i djelatnika u zdravstvu.

Ministar Opsenica izrazio je zadovoljstvo zbog jedinstvenog stava Vlade o protokolu i načinu pregovaranja, te je istaknuo kako se nada da će pregovori u planiranom roku biti uspješno okončani, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade HNŽ-a.

Vlada je danas raspravljala i o zahtjevu Vlade FBiH koja od vlada županija, koje to još nisu formalno-pravno učinile, traži da u najkraćem mogućem roku donesu odluke o preuzimanju osnivačkih prava i obveza nad kliničkim centrima u Federaciji BiH čime bi prava i obveze svih osnivača bile jasno definirane.

U tom kontekstu, istaknuta je obveza Vlade HNŽ-a da usvoji odluku o preuzimanju osnivačkih prava i obveza nad Sveučilišnom kliničkom bolnicom Mostar.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o prijavi za sudjelovanje u Programu Federalnog zavoda za zapošljavanje za sufinanciranje zapošljavanja 2018. godine - mjera "Prvo radno iskustvo".

Usvajanjem spomenute odluke vlada nastavlja dugogodišnju praksu prijema vježbenika u županijska tijela uprave čime se mladim visokoobrazovanim osobama omogućava stjecanje prvog radnog iskustva te polaganje stručnog ispita kako bi stekli sve potrebne preduvjete za lakše konkuriranje na tržištu rada, navode iz županijske vlade.

Vlada HNŽ-a usvojila je informaciju o suradnji s UNDP-om na Projektu energetske učinkovitosti u kojoj je istaknuto kako će UNDP sudjelovati u obnovi Osnovne škole "Suljo Čilić" u Jablanici, Osnovne škole "Bijelo polje" u Potocima, Osnovne škole "Čelebići" u Konjicu i Osnovne škole "Ilići" u Mostaru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Održana Konferencija ministara za područje zdravstva u BiH

Koordinacija sindikata osnovnih i srednjih škola HNŽ-a najavila generalni štrajk (VIDEO)

Članovi Vlade KS zadovoljni ukupnim iznosom povećanja plata u KS od oko 100 miliona KM

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije