FENA biznis

Raiffeisen izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe od svake transakcije MCSC

Saopćenje, Foto/Raiffeisen BANK

I ove godine Banka će podržati rad udruženja Srce za djecu koja boluju od raka, SUMERO i SOS Dječija sela BiH

 “Posebno me raduje što ćemo i u 2018. godini nastaviti izdvajanje sredstava u dobrotvorne svrhe od svake transakcije plaćanja izvršene Mastercard Shopping karticom koja na sebi ima oznaku MC World. Zadovoljstvo mi je što smo u prošloj godini u okviru ove aktivnosti donirali ukupno 3.000 KM te na taj način pružili podršku udruženjima čiji rad na različite načine pomažemo već niz godina“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da iskreno vjeruje da će iznos izdvojen po ovom osnovu biti značajno veći u ovoj godini.

Sredstva izdvojena prošle godine donirana su udruženjima Srce za djecu koja boluju od raka, Sumero i SOS dječija sela BiH, a ista će bti podržana u oviru ove aktivnosti i tokom 2018. godine.

Kada klijent obavi plaćanje Raiffeisen Mastercard Shopping karticom, s oznakom MC World, na POS uređajima, Banka izdvaja 0,10 KM u dobrotvorne svrhe što znači da korištenjem ove kartice klijenti Banke indirektno pomažu rad ova tri udruženja. 

Slijedeći svoju strategiju održivosti Raiffeisen banka kontinuirano nastoji pored ostvarenja finansijskog uspjeha dati doprinos zajednici u kojoj posluje. U fokusu strategije društveno odgovornog poslovanja Banke je pomoć udruženjima čiji su korisnici djeca i osobe sa posebnim potrebama, a u 2017. godini podržano je 95 projekata. 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 97 poslovnica pruža usluge za oko 450.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

VIDEO

 

Zahvaljujemo na saradnji.

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.