Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 26.02.2018. 13:10 |

Utvrđen program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH na području ZDK

FENA

ZENICA, 26.februara (FENA) - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1.mart, na području Zeničko-dobojskog kantona obilježit će se nizom manifestacija.

U srijedu, 28.februara, u Bosanskom narodnom pozorištu planirano je održavanje svečane akademije, a dan kasnije, u četvrtak u 11 sati, u znak sjećanja na doprinos u borbi protiv fašizma bit će položeno cvijeće na Partizanskom spomen obilježju Papirna.

U 12 sati na gradskom Spomen obilježju "Kameni spavač" prirediti će se prigodan program uz polaganje cvijeća, a u svim gradovima u ZDK će biti pripremljeni prigodni programi. 

Jedna od novina u ovogodišnjem obilježavanju ovog značajnog datuma iz bliže historije Bosne i Hercegovine bit će svečane straže, koje će biti organizirane na svim centralnim spomen obilježjima u svim gradovima Zeničko-dobojskog kantona, na Dan nezavisnosti 1.marta u vremenu od 10 do 13 sati.

Prema riječima podpredsjednika SUBNOAR-a Sretka Radišića ovaj dan je jedan od najznačajnijih u historiji Bosne i Hercegovine, a ovaj dan se u kontinuitetu nadovezuje na dan iz 1943. godine, kada je održano istorijsko zasjedanje ZAVNOBIH-a.

Predsjedavajući Skupštine Jasim Duvnjak i predstavnici boračkih udruženja, koja će sudjelovati u obilježavanju Dana nezavisnosti BiH, pozvali su sugrađane da u što većem broju prisustvuju obilježavanju ovog datuma.

U programima koji se realiziraju na području Zeničko-dobojskog kantona u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine sudjelovati će  Kamerni orkestar i Omladinski hor iz Zenice.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'