Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 26.02.2018. 09:27 |

Bijela kuća traži ukidanje nuklearnog programa u Sjevernoj Koreji

FENA Internet

SEOUL/WASHINGTON, 26. februara (FENA) - Bijela kuća je saopćila danas da svi razgovori sa Sjevernom Korejom moraju voditi ka okončanju nuklearnog programa te države, a nakon što su zvaničnici iz Pyongyanga izrazili spremnost na susret, prenosi Reuters.

Sjevernokorejska delegacija je na zatvaranju Olimpijade poručila predsjedniku Južne Koreje Moon Jae-inu da su spremni na pregovore s Washingtonom koji nastavlja da pritiskom i uvođenjem sankcija.

Međutim, mnogi smatraju da je novi poziv Sjevera samo diplomatska igra u kojoj žele napraviti jaz između Južne Koreje i SAD. Washington upozorava da je preduslov za bilo kakve razgovore konkretan korak ka ukidanju programa koji ima za cilj napraviti nuklearno oružje koje može pogoditi američki teritorij.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Sjedinjene Američke Države još jedan sponzor Rezolucije o Srebrenici

SAD i Japan dogovorili jačanje vojne saradnje zbog napetosti s Kinom

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!