Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 26.02.2018. 09:57 |

Taekwondo - Takmičari Novog Grada osvojili zlato i bronzu u Mariboru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Takmičari Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo osvojili su zlatnu i bronzanu medalju na otvorenom turniru G1 kategorije, održaom proteklog vikenda u Mariboru. 

Zlatnu medalju osvojio je Nedžad Husić, a bronzanu Elva Gadžo.

Husić je u konkurenciji juniora do 63 kg porazio pet protivnika. Nakon što se prethodne godine plasirao na treće mjesto na Evropskom prvenstvu na Kipru, ovim je uspjehom otvorio sezonu na velika vrata i učvrstio svoju poziciju za odlazak na svjetsko prvenstvo za juniore i kvalifikacije za olimpijadu mladih koje se održavaju u Tunisu u aprilu, saopćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad.

Elva Gadžo je u konkurenciji kadetkinja +59 kg u polufinalnoj borbi pražena od predstavnice Hrvatske, a Arman Dubravac u seniorskoj, Sadmir Habibović i Adna Borić u juniorskoj i Džejla Makaš u kadetskoj konkurenciji su nakon pobjeda u prvim kolima, poraženi u nastavku takmičenja, saopćeno je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Avdagić osvojila bronzu na taekwondo turniru u Beogradu

Pet medalja za takmičare taekwondo kluba Victory na Državnom prvenstvu BiH

Ada Avdagić osvojila srebro na G1 turniru u Sofiji

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana