Najave     | 26.02.2018. 07:38 |

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice predstavlja portal za dijasporu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Ministarstvo za ljudska prva i izbjeglice BiH danas će predstaviti prvi interaktivni portal za dijasporu iz Bosne i Hercegovine www.dijaspora.mhrr.gov.ba.

O tome će danas na pres-konferenciji govoriti ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer i predsjednica Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS) Nirvana Pištoljević.

Na portalu će biti dostupan i objedinjen adresar institucija u BiH kao i bh. diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu te registar organizacija bosanskohercegovačkog iseljeništva.

Posredstvom portala bit će osigurano učešće iseljenika u kreiranju javnih politika u nadležnosti Ministarstva i drugih institucija putem javnih konsultacija te će biti objavljivane informacije o poslovnim prilikama kao i javni pozivi s informacijama o mogućnosti finansiranja projekata ili apliciranja za grant sredstva.

Portal je kreiran u okviru projekta “Dijaspora za razvoj”, koji je projekt Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u BiH, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Grad Mostar poziva Mostarke i Mostarce u dijaspori da popune anketu o ekonomskom razvoju

Potpisan ugovor za realizaciju projekta 'Diaspora Knowledge Mobility Project' (VIDEO)

VTK predstavila novi portal za podršku preduzećima u internacionalizaciji poslovanja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo