Sport     | 25.02.2018. 13:49 |

Hokejaši BiH večeras protiv Kuvajta na startu kvalifikacija za SP

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 25. februara (FENA) - Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom protiv Kuvajta večeras u Zetri počinje nastup na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo Treće divizije. 

Pored ove dvije ekipe, na  turniru još učestvuje selekcije Turkmenistana i Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje se na otvaranju turnira sastaju danas od 16 sati. 

Po riječima Senada Zaimovića, predsjednika  Hokejškog saveza BiH, koji je organizator turnira,  poduzete su sve  aktivnosti da se takmičenje održi na najvećem profesionalnom nivou. 

- Savez je uložio mnogo truda u produkciju predstojećeg događaja u Zetri, koji treba biti vrhunski. Tokom utakmica predviđene su različite vrste atrakcija u dvorani, muzički i plesni sadržaja, kako bi gledaoci mogli uživati u dojmu vrhunskog hokejaškog sporta - rekao je Zaimović. 

 Selektor bh. tima Kanađanin Brian Jokat naglašava da su igrači prošli kroz višemjsečne intenzivne treninge na ledu kao i naporne suhe treninge, te da spremno dočekuju turnir.

 Bh. reprezentativac Amar Lemeš kazao je da su igrači fizički spremni, da očekuju pozitivan rezultat te da uz pomoć publike naš tim može izboriti plasman na svjetsko prvenstvo. 

U ponedjaljak se igraju susreti 2. kola u kojem se sastaju Turkmenistan i Kuvajt (16), te BiH i UAE (20).

Za utorak, 27. februara, u 19 sati najvaljena je revijalna utakmica ruskih i balkanski veterana, koji će igrati za timove Gazpromexporta i United Balkana. Za rusku ekipu igrat će i legendarni Sergej Makarov,  koji je na Olimpijadi u Sarajevu 1984. godine s tadašnjom reprezentacijom SSSR-a osvojio zlato.

Posljednjeg dana kvalifikacija, 28. februara, sastaju se Kuvajt - UAE (9), te BiH - Turkmenistan (12.30).

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Večeras otvaranje hokejaškog SP-a u Sarajevu, BiH protiv Irana

Pleho MVP juniorskog SP-a u Sarajevu, reprezentacija BiH ostvarila maksimalan učinak

Hokej na ledu - Juniori Bosne i Hercegovine osigurali zlato

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo