Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 24.02.2018. 15:51 |

Broj poginulih u dvije eksplozije u Somaliji porastao na 45

FENA Internet

MOGADIŠ, 24. februara (FENA) – Broj poginulih u dvije eksplozije automobil bombi u somalijskoj prijestolnici Mogadišu porastao je na 45, rekao je jedan visoki vladin zvaničnik.

Militanti al-Shabaaba su preuzeli odgovornost za ove napade koji su se dogodili u blizini predsjedničke rezidencije i obližnjeg hotela.

- Broj žrtava sinoćnjih eksplozija porastao je na 45, dok je 36 osoba ranjeno – rekao je za Reuters ovaj zvaničnik, koji je želio ostati anoniman.

Pripadnici al-Shabaaba žele zbaciti somalijsku vladu i uvesti vlastito strogo tumačenje islamskog zakona. Ova grupa je ubila na stotine civila širom istočne Afrike i hiljade Somalijaca tokom dugogodišnje pobune.

U oktobru je više od 500 osoba ubijeno u dvije eksplozije u Mogadišu. Ti napadi su najsmrtonosniji od početka pobune al-Shabaaba 2007. godine. Pripadnici al-Shabaaba nisu preuzeli odgovornost za taj incident.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Najmanje 75 umrlih od kolere u Somaliji

UN-ov helikopter s 'nekoliko' stranaca zarobljen u Somaliji

U najtežim poplavama u Somaliji u posljednjim decenijama 29 poginulih, više od 300.000 raseljenih

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana