Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 25.02.2018. 10:36 |

Bh. notari na studijskom putovanju u Njemačkoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. februara (FENA) – Predstavnici Notarske komore Federacije BiH će od 27. februara do 3. marta sudjelovati na studijskom putovanju u Drezdenu, u okviru projekta „Elektronsko povezivanje notara i javnih registara“.

Ovo studijsko putovanje organizira Savezna notarska komora SR Njemačke i GIZ Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu – Pravna reforma (ORF LR), s ciljem upoznavanja praktičnih mogućnosti i razvoja u oblasti elektronskog povezivanja notara i javnih registara u SR Njemačkoj.

Predsjednik Notarske komore FBiH Adem Jakupović, koji je jedan od sudionika, očekuje mnogo od ovog studijskog putovanja.

- Notari konstantno rade na usavršavanju struke i digitaliziranju usluge, a sve sa ciljem da krajnji korisnici, odnosno građani što brže i lakše ostvaruju svoja prava. Ovu posjetu ćemo iskoristiti kako bi se upoznali s modelom elektronskog povezivanja notara u Njemačkoj te razgovarali o elektronskom povezivanju notara s javnim registrima. Za nas su ta njemačka iskustva dragocjena, posebno jer je riječ o zemlji koja je najbolji primjer ustroja notarske službe u Evropi. Notari su i u BiH prepoznati kao važan stub i nezamjenjiv faktor u očuvanja pravne sigurnosti, a dodatno moderniziranje naših usluga sigurno je jedan od prioriteta u narednom periodu – ističe Jakupović.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Notarska komora FBiH svečanom sjednicom skupštine obilježava 15 godina notarijata u BiH

Nakić: U proteklih 15 godina podigli smo pravnu sigurnost na znatno veću razinu

Predstavnici Njemačke savezne notarske komore u posjeti BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu