Bosna i Hercegovina     | 23.02.2018. 17:09 |

Promocija knjige u sklopu obilježavanja godišnjice zločina u Hodžaliju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) - U sklopu obilježavanja 26. godišnjice genocida u Hodžaliju, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu održana je međunarodna konferencija i promovisana knjige u bosanskom prijevodu autora Elšada Ejvazlija “Djeca koja nisu odrasla”, a  pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Azerbejdžan u Bosni i Hercegovini.

Promociji su prisustvovali članovi akademske zajednice, istaknuti stručnjaci međunarodnog prava, članovi parlamenata, predstavnici nevladinog sektora, predstavnici diplomatskog kora i medija iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Azerbejdžana.

Među govornicima na konferenciji bili su rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu prof. dr. Tahsin Ture, ambasador Republike Azerbejdžan u Bosni i Hercegovini Eldar Hasanov, autor knjige Elšad Ajvazli, član Udruženja pisaca Bosne i Hercegovine Sabahudin Hadžialić, član Parlamenta Republike Azerbejdžan Čingiz Ganizada, profesor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Edin Halapić, svjedoci genocida u Hodžaliju Sabina Maharramova i Murad Husejnov.

Predmet rasprave bio je napad Oružanih snaga Armenije na grad Hodžali u azerbejdžanskoj regiji Nagorno-Karabah u noći između 25. i 26. februara 1992. godine, te brutalna ubijanja, ranjavanja i mučenja kojima su bili izloženi stanovnici kao i rasvjetljavanje sudbine zarobljenih i nestalih civila, saopćeno je iz Ambasade Azerbejdžana u BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljena knjige 'Stari most s mjesta događaja' Miroslava Landeke

Alijev: Azerbejdžan i Armenija 'bliži miru nego ikada'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom