Bosna i Hercegovina     | 23.02.2018. 15:37 |

Suljkanović: Vlada TK osigurat će uslove za nesmetan rad pravosudnih institucija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) - Razumijevajući stanje u kojem se nalaze Općinski sud, Kantonalni sud i Kantonalno tužilaštvo u Tuzli, kao i činjenicu da bi građevinski radovi onemogućili redovan rad sudija i tužilaca, Vlada će imati razumijevanja, te osigurati privremeni smještaj za dio uposlenika, kako se ne bi dovelo u pitanje redovno postupanje i djelovanje sudova i Tužilaštva.

Potvrdio je to premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović danas nakon sastanka sa ministricom pravosuđa i uprave Ivanom Kulić, predsjednicom Kantonalnog suda Indirom Hadžimehmedović, glavnim kantonalnim tužiocem Tomislavom Ljubićem i predsjednikom Općinskog suda u Tuzli Muhamedom Tulumovićem.

S obzirom na to da će od polovine ove godine, zbog građevinskih radova, biti neophodno izmjestiti arhivu ovih institucija, Suljkanović i Kulić su obećali da će kroz Program kapitalnih ulaganja Vlada predvidjeti sredstva za sanaciju i adaptaciju prostora u jednom od objekata u krugu Kampusa, a u koji bi se mogla smjestiti arhivska građa.

Dogovoreno je da Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo iznađu mogućnosti i neophodna finansijska sredstva za najam prostorija u kojima će za vrijeme građevinskih radova raditi pravosudne institucije, saopćeno je iz kantonalne Vlade.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada TK odobrila duplo više sredstava za kulturu

Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila 33.500 KM za košarkašku reprezentaciju BiH

Premijer TK ambasadorici Lagerlöf čestitao ulazak Švedske u NATO

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!