Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 23.02.2018. 10:33 |

Promovisana knjiga 'Djeca koja nisu odrasla'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) -  U sklopu obilježavanja 26. godišnjice genocida u Kodžaliju, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu održana je međunarodna konferencija i promocija knjige u bosanskom prevodu autora Elšada Ejvazlija "Djeca koja nisu odrasla", pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Azerbejdžana u Bosni i Hercegovini.

Promociji su prisustvovali članovi akademske zajednice, istaknuti stručnjaci međunarodnog prava, članovi parlamenata, predstavnici nevladinog sektora, diplomatskog kora i brojni mediji iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Azerbejdžana.

Među govornicima na konferenciji bili su rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu prof. dr. Tahsin Ture, ambasador Republike Azerbejdžan u Bosni i Hercegovini prof. dr. Eldar Hasanov, autor knjige Elšad Ejvazli, član Udruženja pisaca Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i član Asocijacije nezavisnih intelektualaca "KRUG 99" doc. dr. sc. dr. h.c.  Sabahudin Hadžialić, član Parlamenta Republike Azerbejdžan Čingiz Ganizada, profesor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Edin Halapić, svjedoci genocida u Kodžaliju Sabina Maharramova i Murad Husejnov.

Predmet rasprave bio je napad Oružanih snaga Armenije na grad Kodžali u azerbejdžanskoj regiji Nagorno-Karabah u noći između 25. i 26. februara 1992. godine, brutalna ubijanja, ranjavanja i mučenja kojima su bili izloženi stanovnici, kao i rasvjetljavanje sudbine zarobljenih i nestalih civila, saopćeno je iz Ambasade Azerbejdžana u BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Knjiga 'Put, a ne usput - izreke' autora hafiza Sulejmana Bugarija predstavljena na Sajmu knjiga

‘Ganganet’ virtualno promovira kulturu Hercegovine

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'