Regija     | 22.02.2018. 15:05 |

DKPTBiH pojačao mjere obezbjeđenja diplomatsko-konzularnih predstavništava SAD

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Sigurnosne mjere u Bosni i Hercegovini podignute su na viši nivo nakon što je bačena bomba na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici.

- Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBiH) je, po saznanju da je sinoć bačena bomba na Ambasadu SAD-a u Crnoj Gori, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima preduzela pojačane mjere obezbjeđenja diplomatsko-konzularnih predstavništava Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini - potvrđeno je Feni iz ove direkcije.

Istovremeno, iz Amabasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini nisu željeli komentirati sigurnosne mjere poduzete spomenutim povodom.

- Naša politika je da ne komentarišemo sigurnosne mjere koje poduzimamo - rečeno je Feni iz Ureda za odnose s javnoću američke ambasade u BiH.

Kako podgorički mediji prenose, pozivajući se na policijske izvore, sumnja se da je Dalibor Jauković (43), bivši vojnik Vojske nekadašnje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ), bacio bombu na američku ambasadu u Podgorici i nakon toga izvršio samoubistvo.

Mediji navode da se na Jaukovićevom Facebook profilu vidi da je nagrađen medaljom za zasluge u odbrani i bezbjednosti otadžbine (SRJ) 1999. godine, te da ga je odlikovao tadašnji predsjednik SRJ Slobodan Milošević.

Crnogorska policija saopćila je ranije danas da intezivno radi na identificiranju osobe koja je bacila bombu na sjedište američke ambasade u Podgorici i nakon toga izvršila samoubistvo.

Napad na Ambasadu ranije jutros potvrdile su pres-služba američke ambasade u Podgorici i Vlada Crne Gore, navodeći da se napad dogodio pola sata poslije ponoći.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'