Bosna i Hercegovina     | 22.02.2018. 12:36 |

Podignuta optužnica u predmetu 'Rover' za međunarodno krijumčarenje droge

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. veljače (FENA) - Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv Srebrenka Balavca, rođenog 1962. godine u Stocu, Smaile Balavac, rođene 1966. u Mostaru i Nikole Hristića, rođenog 1964. godine u Ljubuškom.

Optuženi se terete, da su tijekom 2017. godine, kao dio organizirane skupine koju je organizirao optuženi Srebrenko Balavac, sudjelovali u krijumčarenju i daljoj prodaji na ilegalnom narko-tržištu u BiH, veće količine opojne droge marihuana-„skunk“, koju su nabavljali od njima poznatih osoba s područja Crne Gore, te nakon toga krijumčarili na područje Bosne i Hercegovine i vršili prepakiranje i dalju distribuciju droge na području Mostara, Hercegovine i BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi su u dva navrata prokrijumčarili u BiH najmanje devet kilograma droge marihuana-„skunk“, koju su prodali na području BiH, za iznos od oko 25 000 KM, a pretresom objekta koji su koristili optuženi, pronađena je i oduzeta opojna droga marihuana-„skunk“, od količini od oko kilogram.

Optuženi se terete za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga.

Također, prilikom pretresa objekta koji koriste optuženi Srebrenko Balavac i Smaila Balavac, pronađena je i oduzeta prepravljena vojna puška i jedna bomba M-75, čija nabavka i držanje građanima nikako nisu dozvoljeni, te se navedeni terete i za kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

Policijski izvještaj - Švedska ima oko 62.000 osoba aktivnih i povezanih s kriminalnim mrežama

U nastavku akcije 'Kodeks' izvršeni pretresi više objekata

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom