Ekonomija     | 21.02.2018. 15:22 |

Turistički vodiči obradovali korisnike Gerontološkog centra na Bjelašnici

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 21. februara (FENA) – Turistički vodiči iz Sarajeva danas su odlučili da Svjetski dan turističkih vodiča obilježe vođenjem korisnika Gerontološkog centra Nedžarići na Igman i Bjelašnicu.

- Ovo je za njih doživljaj s obzirom da sličnih prilika tokom godine nemaju. Zato su se vodiči iz Sarajeva potrudili li da im evociraju uspomene na olimpijske planine, ali i predstave nove sadržaje – izjavila je Feni turistički vodič Jadranka Šuster.

Izrazila je zahvalnost što su povodom ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana donatori osigurali besplatan autobuski prijevoz i u hotelu Bjelašnica ugostili članove Gerontološkog centra.

Šuster je skrenula pažnju da status turističkih vodiča nije na zavidnom nivou, ali da zbog posjetitelja Sarajeva i drugih bh. gradova turistički vodiči još se žele baviti tim poslom.

Turistička ruta na Bjelašnicu i Igman, koju su organizovali Jasna Lugić, Avdo Muzur, Adnan Kaljanac i Jadranka Šuster, bila je jedinstvena prilika da se vidi kako izgleda rad interesantnog i zahtjevnog zanimanja turističkih vodiča.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Uručena zaštitna oprema za Gerontološki centar u Sarajevu

KC 'Kralj Fahd' pomaže Dječijem domu Bjelave i Gerontološkom centru (VIDEO)

Kulturni centar 'Kralj Fahd' pomaže Dječjem domu Bjelave i Gerontološkom centru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!