Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 14:32 |

Borenović razgovarao sa španskim premijerom o izazovima modernog društva

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 21. februara (FENA) - Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović, tokom drugog dana zasjedanja Izvršnog komiteta Međunarodne demokratske unije (IDU), najjače internacionalne političke organizacije u svijetu, sastao se s premijerom Španije Marijanom Rahojem.

Uz prisustvo delegacija više od 50 partija tokom dvodnevne konferencije u Salamanci i Madridu, gdje je domaćin vladajuća Narodna partija Španije, razgovarano je o aktuelnim izazovima modernog društva i kreiranju ambijenta za stabilnu budućnost.

Tokom današnjeg zasjedanja i obraćanja premijera Rahoja posebno su istaknuti veliki rezultati španske vlade u prevazilaženju posljedica velike ekonomske krize i koraci koje su vlasti preduzele da današnja Španija izađe iz recesije i zabilježi veoma pozitivne ekonomske trendove posljednjih godina, saopćeno je iz PDP-a.

- Za nas su veoma važna iskustva Španije u procesu ekonomskog oporavka i vidljivi su odlični rezultati i posvećenost razvoju španskog društva, što pokazuje da su naša nastojanja i program obnove Republike Srpske najbolji putokaz kako RS i BiH učiniti ekonomski snažnim sa boljim perspektivama za sve njene građane - istakao je Borenović.

Danas je izabran novi predsjednik Međunarodne demokratske unije Stiven Harper,bivši kanadski premijer koji ima ogromno međunarodno političko iskustvo.

IDU čini više od 80 partija iz 60 zemalja svijeta,od kojih su najpoznatije Republikanska stranka iz SAD, CDU i CSU iz Njemačke, Konzervativne stranke iz Velike Britanije, Kanade i Norveške‎, Fides iz Mađarske, OVP iz Austrije, a PDP je punopravni član te porodice stranaka već više od 10 godina.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Španski vojni avioni izbacili 26 tona pomoći Palestincima u Pojasu Gaze

Katalonski separatista Puigdemont objavljuje namjeru o kandidaturi za predsjednika nemirne regije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo