Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 12:36 |

Vlasnici i korisnici poslovnih prostora u Bugojnu ne čiste snijeg ispred ulaza

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 21. februara (FENA) - Većinom gradskih i prigradskih puteva u Bugojnu, čije je održavanje povjereno uposlenima JKUP "Čistoća“, saobraća se bez ikakvih problema.

-Izuzetak su Kordići gdje je, zbog obilnijih padavina, čišćenje snijega otežano, i udaljena područja Rovne, u kojima je dio puta ostao neočišćen - kazao je direktor tog preduzeća Emir Sarajlić.

Pozvao je predsjednike mjesnih zajednica da, zajedno s radnicima "Čistoće“, pripadnicima Civilne zaštite i bugojanskim načelnikom, iznađu dodatna sredstva kako bi se i ta područja očistila od snijega.

-Mi, zaista, ulažemo maksimalne napore i voljni smo da to uradimo, ali naša vozila zbog širine grtalica ne mogu proći tim dionicama - naglasio je.

Dodaje da "Čistoća“ ima tri specijalna vozila za zimsko održavanje puteva, koja su "nedovoljna da se od snijega očisti oko 150 kilometara puteva".

Također, zamjera vlasnicima i korisnicima poslovnih objekata, kao i stanarima zgrada u centru grada jer su se oglušili o općinsku odluku, kojom je predviđeno da snijeg očiste ispred svojih ulaza.

-Nismo zadovoljni po tom pitanju, i mislim da bi komunalna inspekcija mogla više uraditi po tom pitanju. Slično je i s uklanjanjem poledice, i ledenica s krovova - zaključio je Sarajlić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta