Bosna i Hercegovina     | 20.02.2018. 18:23 |

Čović primio njemačku ambasadoricu i direktoricu GIZ-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se s ambasadoricom Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Hohmann i direktoricom Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) za BiH i Crnu Goru Brigitte Heuel-Rolf.

Razgovarano je o saradnji GIZ-a s obrazovnim centrima u BiH naročito sa Sveučilištem u Mostaru, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Direktorica GIZ-a informirala je Čovića da su, u saradnji sa Sveučilištem, trenutno u fazi realizacije četiri projekta. Kroz realiziranje i iniciranje ovih projekata, Sveučilište je ostvarilo saradnju s lokalnim poduzećima i lokalnom zajednicom koja je investirala ili će investirati u ove projekte.

Započela je saradnja i s tri fakulteta u Njemačkoj (TU Friedberg, TU Darmstat, BSC Reutlingen) te se stvaraju preduvjeti za daljnju saradnju.

Čović je zahvalio direktorici GIZ-a za BiH i Crnu Goru zbog inicijative za saradnju te istaknuo da će od spomenutih projekata koristi imati ne samo Sveučilište nego i lokalna zajednica.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čović čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću

Čović i Pósa: Izražena puna podrška Mađarske na putu BiH ka EU

Čović boravio u radnom posjetu Novom Travniku: Ubrzanje procedure za dodjelu statusa grada

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu