Bosna i Hercegovina     | 20.02.2018. 16:45 |

Ministarska konferencija o evropskim integracijama BiH i zemalja regiona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine bit će domaćin međunarodne ministarske konferencije o temi evropskih integracija BiH i zemalja regiona, čije održavanje je planirano 23. februara ove godine u Kulturnom centru „Banski dvor“ u Banjoj Luci.

Planirano je da se konferencija održi u dvije odvojene sesije, tako što će prva sesija biti posvećena ulozi parlamenata u procesu evropskih integracija i u okviru koje će učestvovati član Evropskog parlamenta i izvjestilac za BiH Cristian Dan Preda, prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović, predsjednik Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske Branislav Borenović i predsjednik Komisije za evropske integracije Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić.

U okviru druge ministarske sesije, pored domaćina ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka, učestvovat će ministar evropskih integracija Republike Srbije Jadranka Joksimović, ministar evropskih poslova Crne Gore Aleksandar Andrija Pejović, te će se kao specijalni gost učesnicima konferencije obratiti ministar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Szijjarto.

U okviru obje sesije, nakon izlaganja učesnika, predviđena je razmjena mišljenja sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije akreditovanim u BiH, koji će takođe učestvovati na konferenciji.

Ministarsku konferenciju otvorit će član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

U maju Prva konferencija nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo