Bosna i Hercegovina     | 19.02.2018. 16:51 |

Izetbegović primio ambasadora Minasija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas amabasadora Republike Italije u BiH Nicolu Minasija.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, posebno se osvrnuvši na proces euroatlantskih integracija.

Ocijenjeno je da će predaja Upitnika predsjedniku Evropske komisije Jean-Claudeu Junckeru krajem ovog mjeseca biti podstrek svima u Bosni i Hercegovini da se u narednom periodu uvjeti za članstvo u EU ispunjavaju brže i efikasnije.

Istaknuto je da je nova Strategija Evropske komisije za zapadni Balkan omogućila našoj zemlji novu šansu za ubrzano približavanje članstvu u EU.

Izetbegović je potcrtao da su tri uvjeta jako bitna za ubrzani napredak Bosne i Hercegovine: zaustavljanje negativne, provokativne retorike, što će voditi ka stabilizaciji političkih prilika i privlačenju investicija, provođenje reformi uz prihvatanje evropskih standarda i investiranje u infrastrukturne projekte.  

Izetbegović se zahvalio ambasadoru Minasiju na snažnoj podršci koju Italija pruža Bosni i Hercegovini u ispunjavanju uvjeta za članstvo u euroatlantskim integracijama, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana