Bosna i Hercegovina     | 19.02.2018. 17:09 |

Suljkanović: Vlada TK će poduzeti sve mjere kako bi svi građani bili sigurni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Delegacija Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona (TK), predvođena predsjednikom Senadom Alićem i premijerom Jakubom Suljkanovićem, posjetila je danas u Banovićima lokaciju gdje je u subotu u večernjim satima bačena eksplozivna naprava.

Podsjećamo, u subotu oko 20.30 sati nepoznata osoba bacila je eksplozivnu napravu na diskoteku QM u Banovićima uslijed čega je jedna osoba zadobila povrede.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se osigurala bezbijednost, kako građana Banovića, tako i svih drugih građana TK. Još uvijek se vodi istraga u vezi s ovim činom, a očekujemo i da vidimo kako će Tužilaštvo da okarakteriše ovaj akt. MUP i Uprava policije čine sve što je u našoj nadležnosti da otkrijemo počinioca ovog djela i očekujem da to bude učinjeno brzo - rekao je ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ističući da nema razloga za dalju uznemirenost građana.

Premijer Suljkanović je kazao da je Vlada putem resornog ministarstva upoznata s tim događajem i poduzima sve neophodne radnje kako bi se događaj što prije rasvijetlio, a počinioci priveli pravdi.

- Svim građanima Banovića i TK ovom prilikom, i našim prisustvom ovdje, želim poručiti da će Vlada poduzeti sve mjere kako bi svi naši građani bili sigurni - rekao je Suljkanović.

Upitan da prokomentira nedavne izjave da će rekonstrukcija Vlade dovesti do destabilizacije stanja u Kantonu, premijer Suljkanović je kazao da to nisu dobronamjerne poruke.         

- Mi ćemo, kao Vlada, u narednom periodu osigurati finansijsku stabilnost Tuzlanskog kantona, prije svega, a poduzimamo sve mjere da i sigurnosnu situaciju u našem kantonu zadržimo na najvišem nivou - zaključio je Suljkanović.

Svoju zahvalnost povodom dolaska delegacije Skupštine i Vlade, te za iskazanu podršku građanima Banovića izrazio je i načelnik Općine Banovići Midhat Husić.

- Ovom prilikom želim izraziti zahvalnost najodgovornijim ljudima u našem kantonu koji i ovom posjetom daju podršku istražnim organima da se ovaj čin rasvijetli i počinioci uhapse. Ovo je bio napad na građane i omladinu Banovića i zaista nedopustivo je da se ovakve stvari dešavaju bilo gdje danas u 2018. godini, a posebno u Banovićima koji su uvijek slovili za miran i tolerantan grad - rekao je Husić, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje TK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Nikšić: Nema nikakvog razloga za strah i paniku (VIDEO)

Nikšić: Nema nikakvog razloga za strah i paniku

Čampara traži parlamentarnu raspravu o sigurnosnoj situaciji u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo