Bosna i Hercegovina     | 19.02.2018. 11:54 |

Konferencija za komunikacije u javnoj upravi sredinom marta u Sarajevu

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Konferencija za komunikacije i inovacije u javnoj upravi i javnim kompanijama ''FOCUS'' bit će održana 16. marta u Sarajevu, a stručnjake će umrežiti moto ''Bliže ljudima''.

Predsjednik Organizacionog odbora konferencije Danijel Koletić Feni je kazao da su u proteklih 15-ak godina različite inozemne agencije za podršku investirale više od milion i po eura u različite procese edukcije o važnosti komunikacijama.

- Međutim, značajniji napredak se ne osjeti, jer političari, ali ni i direktori državnih kompanija ne razumiju dovoljno važnost komunikacija - istakao je Koletić prilikom posjete Federalnoj novinskoj agenciji (FENA) koja je medijski pokrovitelj ovog događaja.

Naglasio je da je svaka javna kompanija u službi naroda te da zbog toga mora biti bliže ljudima.

- Ovo je jedna inicijativa koja treba pokrenuti javnu upravu, jer se susrećemo s procesima reforme javne uprave u kojoj se nedovoljno pozornosti posvećuje edukaciji o komunikaciji onih koji odlučuju - poručio je Koletić.

Direktor Fene Elmir Huremović je naglasio da je javna administracija u Bosni i Hercegovini često izložena kritikama zbog nedovoljne ili loše komunikacije s javnošću. 

- Bilo da je riječ o predstavnicima organa vlasti ili službenicima na šalterima javnih institucija, efikasno komuniciranje smatramo izuzetno važnim. Ako pri tome uzmemo u obzir ovisnost novih generacija o digitalnim platformama i svakodnevni razvoj novih komunikacijskih alata, nameće se zaključak da bez kvalitetnog komuniciranja nema ni uspjeha - istakao je Huremović. 

Naveo je da je veliki broj vijesti u medijima baziran upravo na informacijama koje dolaze iz javne administracije tako da je, potcrtao je, Fena itekako svjesna te problematike. 

- Prihvatili smo poziv organizatora da budemo medijski partneri na međunarodnoj konferenciji 'FOCUS' - dodao je Huremović.

Prema najavi organizatora, na prvoj ''FOCUS'' konferenciji u Sarajevu očekuje se oko 100 učesnika.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Huremović za BHT1: Otvaramo raspravu o problemima medija u BiH od kojih zavisi i budućnost ove profesije

Huremović otvorio Konferenciju 'Sloboda medija i oblikovanje budućnosti medija' (VIDEO)

Huremović otvorio Konferenciju 'Sloboda medija i oblikovanje budućnosti medija'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!