Servisne informacije     | 18.02.2018. 11:55 |

Pojačana frekvencija vozila na GP B. Brod, V. Kladuša i B. Gradiška

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. februara (FENA) - Trenutno je pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na dionicama koje vode prema ski centrima i aktuelnim zimskim izletištima.

Ugaženog snijega na kolovozu mjestimično ima na putnim pravcima u višim predjelima. Izdvajaju se putevi na području Romanije, Kupresa, Bihaća, Cazina, Bosanskog Petrovca i Velike Kladuše. Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar. Moguća je poledica u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Pojačan oprez se savjetuje i zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja. Posebno izdvajaju puteve preko planinskih prevoja, kao i dionice koje prolaze kroz usjeke. Na vozače se apeluje da vožnju prilagode uslovima na putu te da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Iz BIHAMK-a vozače mole da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmijenjen je režim saobraćanja, navode iz BIHAMK-a.

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo