Servisne informacije     | 18.02.2018. 09:07 |

Za vozače upozorenje na moguću poledicu u planinskim predjelima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. februara (FENA) - Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima u višim predjelima centralne, zapadne i sjeverozapadne Bosne. Izdvajaju se putni pravci Olovo-Kladanj i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, kao i putevi na području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Velike Kladuše i Kupresa. Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar.

Iz Informativnog centra BIHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Pojačan oprez savjetuje se i zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja. Posebno se izdvajaju putevi preko planinskih prevoja, kao i dionice koje prolaze kroz usjeke.

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Mostar skreće se pažnja na jake udare vjetra. Potrebno je prilagoditi vožnju uslovima na putu, a posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno.

Vozači koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), trebaju biti oprezni zbog učestalog izlaska divljih konja na kolovoz.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Mole se vozači da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmijenjen je režim saobraćanja.

Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na dionicama koje vode prema ski centrima i aktuelnim zimskim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!