Bosna i Hercegovina     | 16.02.2018. 17:29 |

KO DF Sarajevo: Želimo gradsku upravu dostojnu građana Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. februara (FENA) - Kantonalni odbor Demokratske fronte (KO DF) Sarajevo reagovao je danas na promjenu odluke Komisije za izbor i imenovanje  Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Naime, nakon jednoglasne odluke te komisije da se Orhan Pamuk proglasi počasnim građaninom Sarajeva, jučer je Komisija, navodi se u saopćenju KO DF-a Sarajevo, "promijenila mišljenje po direktivi SDA i uskratila tu titulu Pamuku".   

- Smatramo da ovakvo ponašanje, koje je ispod svakog dostojanstva, šteti ugledu grada. Isto tako smatramo da građani Sarajeva ne zaslužuju da se njihovi predstavnici ponašaju podanički prema bilo kome, jer su ti građani, ne tako davno, odbili biti podanici pod prijetnjom ratom. Mi nemamo i ne želimo niti rezervnu domovinu niti rezervnog predsjednika, te želimo gradsku upravu dostojnu građana Sarajeva - poručuju iz KO DF-a Sarajevo. 

Iz te stranke podsjećaju "da to nije prvi put da se mijenja odluka o dodjeli priznanja Grada Sarajeva - 2016. godine Komisija je dala, a onda Gradsko vijeće oduzelo plaketu Aliju Lafciogluu, profesoru Bosna Sema obrazovnih institucija, zbog optužbe za bliskost s Fethulahom Gulenom".

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Čović o prozivkama za prorusko djelovanje: HDZ i HNS provode europsku politiku

Muftijstvo mostarsko: Nećemo prihvatiti uzurpaciju vakufa i pravljenje novih etničkih linija

Udruženje boraca 'Patriotske lige' HNK: Oštro se protivimo prizivanju vampira rata

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom