FENA biznis     | 16.02.2018. 15:18 |

ASA Banka otvorila prvu podružnicu u Gračanici

FENA Saopćenje

Prva podružnica ASA Banke u Gračanici otvorena je na adresi Branilaca grada bb, čime je ova domaća banka, nakon otvorenja podružnice u Tuzli, nastavila sa širenjem poslovne mreže na sjeveroistočni dio Bosne i Hercegovine.

Podružnica je uređena u skladu sa prepoznatljivim korporativnim identitetom ASA Banke i u potpunosti prilagođena potrebama i željama klijenata. Kvalitet i modernizacija usluga omogućavaju klijentima jednostavno i sigurno poslovanje. Uz prijateljski i profesionalan pristup zaposlenika ASA Banke, klijenti će dobiti stručne savjete i riješiti svoje finansijske potrebe.

Predsjednik Uprave ASA Banke Samir Mustafić i načelnik Općine Gračanica Nusret Helić, svečanim presijecanjem vrpce ozvaničili su početak rada prve podružnice ASA Banke u ovom gradu.

”Prilikom otvorenja podružnice u Tuzli najavili smo širenje poslovne mreže otvaranjem poslovne jedinice i u Gračanici. Želimo biti bliži stanovnicima Tuzlanskog kantona, obezbijediti im učinkovite i kvalitetne usluge, i razviti partnerski odnos. Na ovaj način doprinosimo novom zapošljavanju i razvoju ove regije. U planu nam je širenje poslovanja i na druge gradove, jer kao domaća banka orijentisani smo na ekonomski i privredni razvoj naše zemlje” - izjavio je Samir Mustafić, predsjednik Uprave ASA Banke.

Načelnik Općine Gračanica Nusret Helić istakao je kako je otvorenje podružnice ASA Banke pravi potez Uprave ove banke, s obzirom da je Gračanica poznata po poduzetništvu i da realni sektor, zapravo, jedini može doprinijeti povećanju broja zaposlenih, i smanjiti nezaposlenost.

”Nadam se da će domaće snage, domaća banka imati povoljnije uvjete kreditiranja i niže kamate za stanovništvo, za mlade koji kupuju stanove, za naše privrednike. Misija Banke upravo se i zasniva na tome, a njena snaga se temelji na domaćem kapitalu, zapošljavanju i pružanju podrške razvoju privrede i društvene zajednice. Svojim dosadašnjim radom ASA Banka je potvrdila povjerenje privrede i građana, a oni su u njoj vidjeli stabilnog i dobrog partnera. Otvaranje ove banke je još jedan dokaz da Gračanica odiše poduzetničkim duhom na cijeloj teritoriji BiH i da je pogodno mjesto za investiranje i poslovanje, što nam predstavlja izuzetno zadovoljstvo” – izjavio je načelnik Općine Gračanica Nusret Helić.

Osim Gračanice i Tuzle, poslovne jedinice ASA Banke nalaze se u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Goraždu, Kaknju, Zavidovićima, Maglaju, Žepču, Visokom, Jelahu, Busovači, Cazinu i Velikoj Kladuši.

 

Press Office

Via Media d.o.o. Vrbaska 1, 71000 Sarajevo
T (+387 33) 72 00 20 F(+387 33) 72 00 21
press@viamedia.ba
www.viamedia.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo