Servisne informacije     | 15.02.2018. 16:53 |

Normalizovano saobraćanje na M-17 Žepče-Maglaj, kod mjesta Goliješnica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode i uklanjanja vozila, normalizovano je saobraćanje na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, kod mjesta Goliješnica. 

Na autoputu A-1, dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom. 

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.  

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida. 

Kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, a na pojedinim dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, moguća je poledica. Skreće se pažnja i na učestale odrone, te se apeluje na vozače da voze opreznije.   

Pojačan je promet vozila na GP Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 20 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo