Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 15:33 |

Udruženje 'Žene žrtve rata' uručilo zahvalnicu Konakoviću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Na posljednjoj godišnjoj Skupštini članice Udruženja „Žene žrtve rata“ donijele su odluke da zahvalnicama nagrade istinske prijatelje njihove organizacije, među kojima su imena premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS-a Amele Dautbegović.

Tim povodom, danas je predsjednica tog udruženja Bakira Hasečić s još deset članica Udruženja dodijelila zahvalnicu Konakoviću, zbog svega što je do sada učinio tokom njihove istinske borbe za pravdu i pravednost, a time i opstojnost Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Press službe KS.

 - Našoj kontinuiranoj borbi protiv nekažnjavanja počinitelja gnusnih zločina silovanja nad nama samima izuzetno mnogo znači podrška premijera Kantona Sarajevo. Podrška koju ste nam pružili govore nam da nas istinski razumijete - kazala je Hasečić prije dodjele zahvalnice.

Konaković se zajedno s predstavnicima Udruženja prisjetio bitnijih zajedničkih aktivnosti, među kojima je posebno značajan bio skup posvećen obilježavanju 22. godišnjice genocida u Srebrenici koji je održan u Londonu sredinom prošle godine, u organizaciji britanske fondacije „Remembering Srebrenica“.

 - Moram reći da će mi je taj skup ostati trajno urezan u sjećanje kao najemotivniji trenutak, posebno Bakirina i Munirina obraćanja i poruke u kojima su istakle da, bez obzira na teške životne sudbine i užasna iskustva koja su obje preživjele, nisu napravili od njih, a i od svih nas, ono što su 'oni' očekivali, a to je da koračamo i živimo oborene glave, već ponosno i visoko uzdignute na putu iskrene borbe za pravdu i pravednost – kazao je Konaković. 

Uputio im je uime članova Vlade KS, ali i u svoje lično ime, riječi zahvalnosti jer su "beskrajno hrabre i odlučne te uspjele poraziti jedan nepravedni i nečastan sistem s druge strane i s njim se još uvijek uspješno bore". 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Konaković: Odziv bošnjačkih lidera regiona pokazuje interes za zemljom koju smatraju svojom maticom (VIDEO)

Konaković o regionalnom skupu bošnjačkih predstavnika: Jedinstvo Bošnjaka se počinje dešavati

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'