Ekonomija     | 15.02.2018. 14:53 |

Operator za OIEiEK organizirao edukativni posjet solarnim elektranama

FENA Nada Landeka

HODOVO, 15. veljače (FENA) – Predstavnici Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju (Operator za OIEiEK) u četvrtak su organizirali edukativni posjet solarnim elektranama na lokalitetu Hodovo pored Stoca za polaznike ekološke sekcije Osnovne škole Gnojnice Mostar.

Posjet je organiziran s ciljem podizanje svijesti najmlađih o koristi upotrebe obnovljivih izvora energije.

Tim povodom, glasnogovornca Operatora za OIEiEK Nataša Mandrapa rekla je kako su ekološki benefiti korištenja obnovljivih izvora energije teme koje se moraju obrađivati u školama kako bih se od malih nogu radilo na podizanju svijesti.

Dodala je kako je to razlog zbog kojeg će Operator za OIEiEK u svom daljnjem radu surađivati s osnovnim i srednjim školama na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Članovi ekološke sekcije Osnovne škole Gnojnice Mostar imali su priliku upoznati se na koji način rade solarni fotonaponski uređaji, te su tijekom ovog posjeta iskazali veliku zainteresiranost i veliko razumijevanje o važnosti obnovljivih izvora energije na sam okoliš.

Voditeljica ekološke sekcije Sadeta Zlomužica izrazila je zadovoljstvo posjetom solarnim elektranama i zahvalnost Operatoru za OIEiEK što im je omogućio edukativnu posjetu Hodovu.

- Ovaj posjet je od velikog značaja za članove ekološke sekcije. Do sada smo provodili aktivnosti na projektu obnovljivih izvora energije, te je ova edukativna posjeta solarnim elektranama ponudila odgovore najmlađima na koji način se to proizvodi električna energija iz obnovljivih izvora energije i to pomoću solarnih fotonaponskih uređaja. Također,  učenici su upoznati s  pozitivnim utjecajem obnovljivih izvora energije na okoliš – kazala je Zlomušica.

 Inače, Operator za OIEiEK je, u skladu sa strateškim ciljem javnog prezentiranja nadležnosti, zapoćeo i suradnju sa sveučilištima na području FBiH s ciljem promoviranja proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvorai to kroz predavanja i stručne panel diskusije, kao i omogućavanja studentima praktičnog uvida u funkcioniranje svih komponenti malih hidroelektrana i solarnih elektrana.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Reagiranje operatera za OIEIEK na navode direktora 'Farme Spreča'

Najveći interes za izgradnju solarnih elektrana iskazan za područje HNŽ-a

Pokrenuto istraživanje o zainteresiranosti građana za ulaganja u solarne elektrane

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo