Servisne informacije     | 15.02.2018. 13:23 |

U većem dijelu BiH sutra sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne sutra će dio prijepodneva biti magla ili niska naoblaka.

U većem dijelu BiH bit će pretežno sunčano. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana postepeno naoblačenje sa sjeverozapada.

U Bosni slabo jugo bit će prijepodne, koje će u poslijepodnevnim satima promijenuti smjer na sjever. U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti pretežno vedro. Dio prijepodneva u kotlinskom dijelu grada je moguća magla. Od večernjih sati povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka oko -6, a najviša dnevna oko 3 stepena.

U Bosni danas je veći dio dana bilo pretežno oblačno. Prijepodne lokalno je padao slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine je sunčano, osim u sjevernim područjima gdje je bilo pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -12 stepeni, Ivan-sedlo -3, Srebrenica 0, Sarajevo 1,
Bihać, Bijeljina, Livno i Tuzla 2, Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Zenica i Zvornik 3, Brčko 4, Doboj 5, Mostar 7, Široki Brijeg i Stolac 8, Grude, Neum i Trebinje 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeoorloškog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!