Ekonomija     | 15.02.2018. 12:01 |

Šarović: Potrebna nam je dramatična promjena prioriteta

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović sa Ekonomskog foruma u Sarajevu je poručio da je napredak jedini ključ za rješavanje svih nesporazuma u BiH, a da siromaštvo sva pitanja usložnjava te zemlju i cijeli region gura u nazadak.

- Ključ je da se narednih osam godina donosioci odluka posvete razvoju i napretku zemlje, a da druga pitanja koja su do sada bila svakodnevnica skinemo s liste prioriteta. Potrebna nam je dramatična promjena prioriteta. Tako će nam biti bliži put ka EU - naglasio je Šarović.

Istakao je da povećanje konkurentnosti BiH zavisi od saradnje na svim nivoima vlasti. Kazao je i da se često uljepšava slika bh. ekonomije'.

- Ekonomski pokazatelji jesu solidni, ali to ne smije da nas zavarava, jer BiH, ali i cijeli region ne napreduju dovoljno brzo - naveo je Šarović.

''Ekonomski forum BiH 2018'' planiran je da kreira sinergiju djelovanja kreatora ekonomskih politika, poslovne i akademske zajednice, a sve u cilju oblikovanja atraktivnog poslovnog ambijenta u BiH.

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Ekonomski forum - Rizici povezani sa klimatskim promjenama sve relevantniji za banke

Erdogan: Ekonomski odnosi su važan vezivni faktor BiH i Turske

Putin u Sankt Peterburgu: Pravila novog svjetskog poretka će postaviti jake, suverene države

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'