Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 12:16 |

Vlada SBŽ: Nema uvjeta za povećanje koeficijenata za plaće zdravstvenih radnika

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 15. veljače (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) zaključila je danas da nema uvjeta za povećanje koeficijenata za obračun plaća koje zahtjeva Županijski odbor Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu FBiH.

Taj sindikat od županijske vlade zatražio je izmjene i dopune Kolektivnog ugovora kojima bi koeficijenti za obračun plaća bili uvećani za jedan, a ranije su upozorili kako nije isključena ni mogućnost štrajka, ako se Vlada ogluši o njihov zahtjev.

Ministar zdravstva SBŽ-a Nikola Grubešić podsjetio je da su u prošloj godini potpisana dva kolektivna ugovora te da su jednim uvećane satnice rada svim zdravstvenim radnicima, dok su drugim povećani koeficijenti za obračun plaća doktorima medicine i stomatologije.

- To je Zavodu zdravstvenog osiguranja donijelo dodatni trošak od 9,6 milijuna maraka godišnje, tako da smo, trenutno, dosegnuli maksimum - kazao je Grubešić novinarima.

Vlada SBŽ-a danas je, također, donijela zaključak da budu otvoreni pregovori s predstavnicima Županijskog odbora Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu FBiH, dok se ZZO-u sugerira da, ukoliko u ovoj godini bude viška prihoda, taj novac bude usmjeren u podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HNŽ: Zdravstvenim radnicima policija nije dala odobrenje za prosvjedni skup, ali mogu šetati

Vlada HNŽ-a pozvala poslodavce da isplate jednokratnu potporu uposlenicima u zdravstvu

KSB: Sindikat krenuo s pripremama za generalni štrajk zdravstvenih radnika

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije