Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 12:43 |

Centru za stara i iznemogla lica u Mostaru uručena vrijedna donacija

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 15. februara (FENA) - U Centru za stara i iznemogla lica Mostar danas je upriličena primopredaja deset električnih bolničkih kreveta, kolica i dodatne opreme koje je tom centru doniralo Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.

Donacije su uručili predstavnici mostarskog tima hercegovačkog ogranka tog udruženja.

Po riječima koordinatora za Hercegovinu Harisa Behrama, vrijednu donaciju specijalnih kreveta, kolica i dodatne opreme za mostarski Centar za stara i iznemogla lica poslao je tim tog udruženja iz Švicarske.

Dodao je kako "Prosvjetitelj" ima svoje timove na 3 kontinenta i u svakom gradu BiH, koji marljivo rade da pozitivno doprinesu društvu u kojem žive te da je tim u Švicarskoj jedan od najaktivnijih.

Direktor Centra za stara i iznemogla lica Mostar Mirza Drežnjak zahvalio je donatorima, istakavši kako je donacija izuzetno značajna za ugodniji boravak korisnika Centra.

Naglasio je kako ovo nije prvi put da "Prosvjetitelj" Srebrenica pomaže Centru, podsjetivši da su i prošle godine organizirali dostavu donacije medicinskih kreveta i opreme.

- Donirana oprema izuzetno je značajna zbog lakšeg i jednostavnijeg pružanja usluga, posebno nepokretnim i teže pokretnim korisnicima, kojih je u našem centru najviše - kazao je Drežnjak te zahvalio Udruženju građana Brankovac koje je organizovalo prevoz iz Doboja do Mostara.

Udruženje za afirmaciju univerzalno- pozitivnih vrijednosti "Prosvjetitelj" osnovano je 1993. u Srebrenici i prepoznato je po svojim mnogobrojnim humanitarnim akcijama.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'