Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 14.02.2018. 21:09 |

Radio Kameleon i Evropski pokret partneri u procesu EU integracija BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Radio Kameleon i Evropski pokret u BiH danas su  u Tuzli potpisali Memorandum o evropskom partnerstvu u procesu EU integracija.

Memorandumom se regulira, uključuje i podrazumijeva ravnopravno partnerstvo i poslovna suradnju u radu "Foruma za poslovno lobiranje/Opšte-društvenom dijalogu u BiH", kojeg je Evropski pokret pokrenuo u martu 2017. godine, a u okviru kojeg su do sada organizirana tri foruma i to u Sarajevu, Travniku i Cazinu.               

Radio Kameleon u periodu od 19. do 22. aprila organizira prvi međunarodni festival "Uspješne žene", u kojem se očekuje učešće više od 100 izlagača - uspješnih žena iz regiona, Evrope i SAD, a više od 1.000 žena će biti aktivno uključeno u programe manifestacije.

Današnjim potpisivanjem sporazumom u Tuzli, Evropski pokret u BiH je postao i službeni partner, jedan od promotora i 'ambasador' projekta, kojeg će realizirati Radio Kameleon u suradnji sa partnerskim organizacijama i institucijama, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

KSB: Praštalo uručio zahvalnice članovima Vlade za podršku u radu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana