Bosna i Hercegovina

Radio Kameleon i Evropski pokret partneri u procesu EU integracija BiH

Saopćenje

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Radio Kameleon i Evropski pokret u BiH danas su  u Tuzli potpisali Memorandum o evropskom partnerstvu u procesu EU integracija.

Memorandumom se regulira, uključuje i podrazumijeva ravnopravno partnerstvo i poslovna suradnju u radu "Foruma za poslovno lobiranje/Opšte-društvenom dijalogu u BiH", kojeg je Evropski pokret pokrenuo u martu 2017. godine, a u okviru kojeg su do sada organizirana tri foruma i to u Sarajevu, Travniku i Cazinu.               

Radio Kameleon u periodu od 19. do 22. aprila organizira prvi međunarodni festival "Uspješne žene", u kojem se očekuje učešće više od 100 izlagača - uspješnih žena iz regiona, Evrope i SAD, a više od 1.000 žena će biti aktivno uključeno u programe manifestacije.

Današnjim potpisivanjem sporazumom u Tuzli, Evropski pokret u BiH je postao i službeni partner, jedan od promotora i 'ambasador' projekta, kojeg će realizirati Radio Kameleon u suradnji sa partnerskim organizacijama i institucijama, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

(FENA) D. V.
Vezane vijesti