Bosna i Hercegovina     | 14.02.2018. 14:52 |

Na tržnici u Zenici oduzete nelegalne cigarete i duhan vrijedni 80.000 KM

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 14. februara (FENA) - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH danas su na području gradske tržnice u Zenici proveli operativnu akciju kodnoz naziva “Studeni 2017”, s ciljem sprečavanja nezakonite prodaje duhana i duhanskih prerađevina.

Oduzeli su veću količinu cigareta i duhana za pušenje, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 80.000 KM.

Iz UIO BiH pojašnjavaju da su aktivnosti na terenu proveli službenici grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz sva četiri regionalna centra UIO, te grupe za istrage i za obavještavanje Regionalnog centra Sarajevo.

Akcija kodnog naziva "Studeni 2017” provedena je uz asistenciju službenika MUP-a Zeničko-Dobojskog kantona, s ciljem suzbijanja nelegalnog prometa akciznih proizvoda na području Zenice.

Prilikom provođenja akcije, službenici UIO su oduzeli 11.051 kutiju raznih marki cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama, kao i 297 kg rezanog duhana, koji se prodavao bez da je bio obilježen akciznim markicama, a ukupna vrijednost oduzete robe na tržištu Bosne i Hercegovine se procjenjuje na 80.000 KM.

Iz UIO preciziraju da će po okončanju aktivnosti na terenu ukupno deset osoba biti sankcionisano, od toga sedam prekršajno, dok će službenici UIO protiv tri osobe podnijeti izvještaje Tužilaštvu BiH o počinjenom krivičnom djelu iz oblasti indirektnih poreza.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'