Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 14.02.2018. 14:46 |

Zenica ponovo dobila gimnastičku dvoranu

FENA

ZENICA, 14. februara (FENA) - Gradska uprava Zenice predala je na upravljanje Sportskom društvu “Winner Zenica” obnovljeni objekt nekadašnje gimnastičke dvorane Društva “Partizan” na Papirnoj.

Sportsko društvo “Winner Zenica” je kroz programe i projekte 'sportskih škola' u proteklom periodu animiralo veći broj djece svih uzrasta u više sportskih disciplina, a prošle je godine počelo s obnovom i radom svoje gimnastičke sekcije.

Nakon dogovora sa gradskom upravom članovi "Winnera" su obezbijedili najveći dio sredstava za projekt rekonstrukcije nekadašnje gimnastičke dvorane. 

- U rekonstrukciju i instaliranje novog grijanja uloženo je 50.000 KM, dok se iz Holandije očekuje oprema u vrijednosti od 50.000 KM, čime će biti stvoreni uslovi za trenažni rad i omasovljene ovog sporta u Zenici - rekao je predsjednik upravnog odbora Sportskog društva Winner Sanjin Aldobašić.

Gradska uprava Zenice je, kao podršku ovom izuzetno značajnom projektu, obezbijedila gimnastičarima korištenje dvorane u narednih deset godina uz oslobođenje plaćanja rente.

- Zenica je sportski grad, ali nažalost nije se puno pažnje posvećivalo na sport u ovome gradu. Ovaj objekt je vrlo važan za razvoj sportskih aktivnosti i pomoći ćemo da se i nekadašnji rukometni stadion ‘Papirna’ ponovo vrati u funkciju - kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, čestitajući sportistima za uloženi trud.

Otvaranju dvorane prisustvovali su i nekadašnji istaknuti zenički gimnastičari Sead Pojskić, Faik Uzunović, Sead Begičević, Senad Duran, i mnogi drugi, a o značaju postojanja gimnastičke dvorane u Zenici govorio je nekadašnji višestruki gimnastički prvak Sead Pojskić.

Trenutno ovu dvoranu za treninge koristi oko 150 dječaka i djevojčica uzrasta od četiri do deset godina.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'