Bosna i Hercegovina     | 14.02.2018. 14:35 |

Eiffelov most mjesto susreta, prijateljstva, mladosti i „zaključanih ljubavi“

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je danas na Eiffelovom mostu na Skenderiji zaključao katanac sa porukom ljubavi i mira u svijetu. Ovim činom je okončan kulturno-zabavni program organizovan na mostu povodom 14. februara - Dana zaljubljenih.

Njegov primjer su slijedili i ostali prisutni, posebno mladi, koji su željeli “zaključati” svoju ljubav i baciti ključ u Miljacku kako niko drugi ne bi mogao “otključati” njihova srca.

 - Mi smo danas ustoličili novi dan, sarajevski ljubavni dan i bosansko-hercegovačku ljubavnu priču. Očekujem da volite, prije svega, roditelje, komšije, svoj grad i državu. Mi želimo da sarajevska ljubav traje tokom 365 dana godišnje. Pozivam vas da ovaj most bude naše kultno mjesto - naglasio je Ajnadžić.

O samoj ideji da se ovaj most iskoristi za „zaključavanje“ ljubavi, po uzoru na druge evropske metropole, govorila je pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar Jasmina Fazlić.

 - Građani su i do sad „zaključavali“ svoju ljubav na ogradi Eiffelovog mosta i u tom kontekstu smo u Općini Centar došli na ideju da iskoristimo most kao simbol spajanja ljubavi I mladosti. Također će na ovom mostu za mlade bračne parove biti omogućeno vjenčanje. Općina Centar je finansirala  postavku 3D elementa u obliku srca na kojem piše „With love Sarajevo – Općina Centar“ - istakla je Fazlić.

Kulturno-zabavni program povodom Dana zaljubljenih su organizovali predstavnici Centra kulture i mladih, saopćeno j iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana