Bosna i Hercegovina     | 14.02.2018. 11:26 |

STBiH: Nemojte unutarstranačke sukobe fakturisati radnicima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBiH) pozvao je danas premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i direktora KJP ZOI'84 Midhata Hubijara da u "međusobnim medijskim prepucavanjima svoje sukobe i razilaženje u političkoj opciji ne fakturišu radnicima".

U saopćenju za javnost, između ostalog, sindikat podsjeća premijera Konakovića da su tokom prethodnih godina od ovog sindikata on i nadležno ministarstvo zaprimili više desetina zahtjeva za reagovanje i bili informisani o svim problemima sa kojima se radnici ove firme suočavaju. Međutim, kažu da ni na jedan nije reagovao sve do "momenta dok vam nije trebala municija u vašem ličnom ratu".

Direktoru Hubijaru, sa druge strane, poručuju da je sindikat u firmi koju predstavlja legalno izabran, u skladu sa zakonom. Navode da je direktor izdao uredno rješenje o reprezentativnosti istog sindikata i "onda kada ga niste mogli kontralisati jednostavno donijeli odluku do nemate sindikat, obustavili članarinu i ignorisali sve inicijative za saradnju i zahtjeve radnika".

- Svako odgovara za svoje riječi i djela lično i sve što je neko od radnika uradio u suprotnosti sa zakonom treba i da odgovara, ali STBIH i bilo koji njegov dio nikad nije bio i nikad neće biti poslušnik niti jednog pojedinca ili stranke u vlasti - navodi se, između ostalog, u saopćenju.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Sindikati traže hitno povećanje minimalne plate, ali pominjanih 400 KM ne smatraju dovoljnim

Beširović: Zbog rasta cijena bi i traženi minimalac od 1.000 KM brzo mogao biti nedovoljan

Potpisan sporazum za podršku razvoju takmičarskog skijanja i snowboardinga

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo