Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 14.02.2018. 10:17 |

Trump u Bijeloj kući priredio prijem povodom mjeseca historije Afroamerikanaca

FENA Internet

WASHINGTON, 14. februara (FENA) – Američki predsjednik sinoć je u Bijeloj kući priredio prijem povodom obilježavanja mjeseca historije Afroamerikanaca, prenosi USA Today.

Trump je hvalio građanski pokret koji je „podigao svjesnost naše nacije i učinio nas pravednijim, jednakim i slobodnijim“.

-To je san naše nacije, da svaki građanin, bez obzira na boju, vjeru ili porijeklo može uspjeti i živjeti. Znam da ova vizija slobode, jednakosti i digniteta živi u srcu svakog američkog patriote. Kao što su se mnogi Afroamerikanci kroz historiju borili i žrtvovali za slobodu, mi danas moramo uraditi svoj dio da tu viziju ostvarimo za svakog Amerikanca – rekao je Trump.

Njegovo obraćanje u Bijeloj kući je označilo promjenu u tonu u odnosu na vrijeme rasnih sukoba i demonstracija prošle godine, kada su ga optuživali da potiče retoriku podjela. Činilo se da Trump brani rasiste koji su protestirali u Charlottesvillu.

-Borci za prava Afroamerikanaca su izvukli najbolje iz SAD pozivajući sve nas da živimo po kredu i istini da smo svi pred Bogom jednaki – rekao je, između ostalog, Trump.

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Poljski predsjednik Duda tvrdi da se sastao s Trumpom tokom boravka u New Yorku

U New Yorku počeo historijski krivični postupak protiv Donalda Trumpa

Trump: Zakone o abortusu trebale bi utvrditi savezne američke države

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta