Kultura     | 13.02.2018. 14:30 |

Završena obuka 'Projekta izgradnje povjerenja putem tjelesnog obrazovanja'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. februara (FENA) - Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović i pomoćnik ministra Sudo Marić uspješno su završili obuku „Projekta izgradnje povjerenja putem tjelesnog obrazovanja“ na studijskom putovanju u Japanu od 4. do 11. februara, što predstavlja značajan korak u modernizaciji nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u skladu sa razvijenim svjetskim standardima.

Uz ministra Hadžovića i pomoćnika ministra Marića, na obuci u Japanu boravila je i nekolicina profesora i nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U Japanu je, uz ostalo, potpisan i Memorandum o razumijevanju između Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) za “Projekat izgradnje povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u BiH“.

Cilj je obuke razmjena znanja i iskustava za samovrednovanje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja i rad u timu, s fokusom na društvene vještine te promovisanje važnosti tjelesnog i zdravstvenog odgoja, uzimajući u obzir socijalnu inkluziju, raznolikost i pravičnost, te modernizaciju nastavnih praksi iz TZO za učenike osnovnih i srednjih škola u HNK, a zatim i drugih kantona FBiH, saopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Tužilaštvu BiH obuka o rukovođenju procesom u predmetima korupcije i finansijskog kriminala

Obuka za policijske službenike MUP-a ZDK uz podršku OSCE-ove misije u BiH

Delegacija Ureda EU u BiH i ministar Velagić razgovarali o akcionim planovima u obrazovanju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo