Ekonomija     | 13.02.2018. 12:54 |

FZZ - Mjerama aktivne politike zapošljavanja bit će obuhvaćeno 14.000 osoba

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 13. februara  (FENA) - Federalni zavod za zapošljavanje je za 2018. godinu pripremio mjere aktivne politike zapošljavanja kojima je planirano da bude obuhvaćeno oko 14.000 osoba, što je znatno više u odnosu na prethodne godine.

- U odnosu na prošlogodišnje aktivnosti,  u 2018. godini su predviđene dodatne mjere čime smo proširili spektar naših usluga prema poslodavcima i nezaposlenim osobama. O svim tim  mjerama javnost će biti blagovremeno obaviještena prije objave javnog poziva koji bi trebalo da uslijedi krajem ovog mjeseca – rečeno je Feni u Federalnom zavodu za zapošljavanje.

U 2017. godini Federalni zavod za zapošljavanje je u skladu s Programom rada za tu godinu realizirao programe i mjere aktivne politike zapošljavanja sa posebnom socijalnom i rodnom osjetljivošću, a radi jačanja konkuretnosti nezaposlenih osoba na tržištu rada, sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti, te stvaranja uslova za jačanje konkurentnosti mladih osoba bez radnog iskustva kroz osposobljavanje za rad u struci i sticanje prvog radnog iskustva.

Tim aktivnostima u prošloj godini obuhvaćeno je oko 8.000 nezaposlenih osoba.

Za petak, 16. februara planirana je konferencija za medije na kojoj će direktorica Zavoda Helena Lončar iznijeti više detalja o rezultatima mjera iz 2017. te planovima i mjerama za 2018. godinu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Aarhus centar u BiH nastavlja podržavati ukidanje koncesije za izgradnju mHE na rijeci Volujak

Kompanija Alma Ras – Investicije u posljednje tri godine više od 15 miliona KM (VIDEO)

Na GP Šamac zabranjen uvoz pošiljke drvenog materijala i pošiljke merkantilnog krompira

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo