Ekonomija     | 12.02.2018. 11:44 |

Majić: Trenutno se samo 15 posto domaćeg kamena prodaje na bh. tržištu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. veljače (FENA) - Predsjednik Udruge za poduzetništvo i posao LiNK Mostar Tomislav Majić izjavio je kako Hercegovina ima potencijal i tradiciju eksploatacije i obrade kamena, ali da treba snažnije lobirati da domaći kamen bude ugrađen u građevine te privatne i javne objekte. 

 "Trenutačno se samo 15 posto domaćeg kamena prodaje na bosanskohercegovačkom tržištu dok je onog iz uvoza 85 posto, što jasno govori o nepotrebnom deficitu u ovom materijalu“, kazao je Majić tijekom redovite Skupštine LiNK-a, podsjetivši na tradiciju proizvodnje, kvalitetu i specifičnosti kamena u Jablanici, Posušju, Mostaru i Bileći.

 Govoreći o izazovima i problemima poduzetnika, Majić je istaknuo kako su se oni borili na više frontova s institucijama vlasti oko smanjenja parafiskalnih troškova te da imaju određene rezultate, no da i dalje treba raditi na tom polju. 

 Naglasio je potrebu daljnjeg udruživanju poduzetnika, kazavši kako su tako osnovani i klasteri turizma, drveta i kamena te kako je još u planu osnivanje klastera odnosno udruživanje za plastiku i metal.

 Tijekom skupštine, na kojoj je riječi bilo o dosadašnjim aktivnostima i planovima za tekuću godinu, izvršna direktorica LiNK-a Alisa Gekić govorila je o samim aktivnostima i obukama koje su izvršene u sklopu aktivnosti Udruge te istaknula problem sve težeg dobivanja projekata.

 Naime, zbog više razloga, ali i onog političke nestabilnosti, sve manje donatora je prisutno na našem tržištu, a projekti su sve zahtjevniji i nepotrebno komplicirani, kazala je Gekić, priopćeno je iz LiNK-a.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom