Bosna i Hercegovina     | 12.02.2018. 08:53 |

Rješenja o dodjeli jednokratne pomoći za pripadnike boračkih kategorija OSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - Federalno ministarstvo za pitanja boraca i odbrambeno-oslobodilačkog rata obavijestilo je danas javnost i pripadnike boračkih kategorija OS RBiH da podnosioci zahtijeva za jednokratnu pomoć na transferu "Tekući transferi pojedincima - Transfer za rješavanje socijalno-statusnih pitanja branilaca i članova njihovih porodica" u 2017.godini, koji su zahtjeve podnijeli od 15. do 30. decembra 2017. godine, rješenja o dodjeli jednokratne pomoći ili obavijesti o razlozima nedodjeljivanja jednokratne pomoći, mogu preuzeti u grupama za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze u kojima su podnijeli zahtijev, od 12. februara.

Podnosiocima zahtjeva sa područja manjeg BiH entiteta i Brčko Distrikta BiH, rješenja – obavijesti će biti dostavljeni poštom.

Rješenja - obavijesti, koja ne budu preuzeta u grupama do 20. marta, moći će se preuzeti u sjedištu Ministarstva u ulicu Hamdija Kreševljakovića 98A, Sarajevo.

Podnosiocima zahtijeva je od 12. februara do 30. marta na raspolaganju dežurni kontakt telefon 033 209 333, za dodatna obavještenja, saopćeno je iz kabineta resornog ministra.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta