Bosna i Hercegovina     | 11.02.2018. 15:43 |

Karnevalska povorka uljepšala vikend u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO,11. februara (FENA) - Nedjelju su u Bugojnu učinili zanimljivijom i ljepšom učesnici Pokladnog karnevala, koji je organizirala Podružnica HKD “Napredak” iz tog grada.

Rasplesana povorka maškara, predvođena Orkestrom Limene glazbe i Uskopaljskim mažoretkinjama, prošetala je ulicama, a pozdravio ih je veliki broj građana koje hladno vrijeme nije spriječillo da prisustvuju tom događaju.

Svaka od četrnaest karnevalskih grupa predstavila se na bini  nedaleko od zgrade Hrvatskog doma, gdje je organiziran poseban program.

Prisutne su zabavljali članovi grupe “Harmonija”, odnosno benda “Fuke”, a na poziv ovogodišnjeg kralja bugojanskog karnevala Mirka Ćalete, predstavili su se i svi učesnici manifestacije, koja se u toj općini organizira petnaesti put.

Na simboličan način, generalni pokrovitelji Pokladnog karnevala i čelni ljudi Bugojna, načelnik Hasan Ajkunić i predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Vrljić, predali su maškarama ključ grada, vjerujući kako će “dobro voditi brigu o njemu tokom trajanja karnevalskih dana”.

- Poklanjamo vam ovaj ključ, jer znamo da ćete upravljati gradom bolje od nas dvojice. Pa, neka vam je sa srećom - rekao je načelnik Ajkunić.

Stručni žiri je nagradio najbolje kreacije i maske Pokladnog karnevala, a posebne simpatije izazvali su njegovi najmlađi učesnici, djevojčice i dječaci iz igraonice “Framice”, obučeni u kostime na temu “More”.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Napredak organizira Tečaj copywritinga i SEO copywritinga

Predstavljena knjige 'Stari most s mjesta događaja' Miroslava Landeke

Čelnici HAZU-a BiH i HKD 'Napredak' o obilježavanju 600 godina rođenja kraljice Kosače

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo