Sport     | 10.02.2018. 15:16 |

Oborena dva državna rekorda na plivačkom mitingu 'Velež kup 2018'

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - Plivački klub ''Velež'' Mostar danas je, u povodu obilježavanja 65 godina od osnivanja, na Olimpijskom bazenu ''Otoka'' u Sarajevu organizirao međunarodni plivački miting ''Velež kup 2018'' na kojem su do sada oborena dva državna rekorda. 

Prvi rekord oborili su plivači mostarske ''Orke'' Eman Numić, Kerim Sadiković, Dino Jelin i Bakir Hadžimahović u štafeti 4x50 metara (1:57.23), a drugi također takmičarka ''Orke'' Lana Pudar u kategoriji 50 metara delfin (30.94). 

Manifestaciju je otvorio predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić, koji je u govoru naglasio da je organizacijom ovog događaja Plivački klub Velež snažno i hrabro iskoračio iz lokalnih okvira na regionalnu scenu.

- Niti jedan uspjeh nije posljedica slučajnosti, nego vrijednog, redovnog i ustrajnog rada, što plivači najbolje znaju. Ljudi koji vode Velež uspjeli su na svojstven način unutar sporta ujediniti Mostar. Djeca iz svih djelova grada i svih nacionalnosti plivaju za Velež i šalju starijima poruku da ih trebaju podržati - rekao je Musić.

Na mitingu učestvuje 28 plivačkih klubova iz BiH, Hrvatske i Srbije s 480 takmičara, a takmičenje će trajati do poslijepodnevnih sati. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

Ismail Zulfić osvojio juniorsko zlato u Linjanu

Dominacija plivača Sport timea na Zimskom državnom prvenstvu BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'