Sport     | 10.02.2018. 11:50 |

Makaš osvojila srebro na evropskom prvenstvu za klubove u Istanbulu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - Takmičarka Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo Džejla Makaš osvojila je srebrenu medalju na petom evropskom prvenstvu za klubove održanom od 5. do 9. februara u Istanbulu.

Makaš je osvojila medalju u konkurenciji kadeta do 41 kg. Nakon što je savladala protivnice u kvalifikacijama, u polufinalnoj borbi je izvojevala pobjedu nad predstavnicom Turske, a nažalost u finalu poražena od predstavnice Kazahstana, saopćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo.

Još dva takmičara Novog Grada su bili nadomak medalje, Kerim Omerbegović u konkurenciji juniora do 51 kg i Sadmir Habibović u konkurenciji juniora do 55 kg, koji su nakon dvije pobjede u svojim kategorijama poraženi u trećim kolima u borbi za medalje.

Takmičare je vodio trener Haris Husić.

Evropsko prvenstvo za klubove je rankirani turnir G1 klase, na kojem se sakupljaju bodovi za svjetsku ranking listu, a koja je jedino mjerilo kada se radi o kvalifikacionom nastupu na olimpijskim igrama. Ove godine takmičenje je okupilo oko 1.200 takmičara iz 52 države s više od 300 timova.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Avdagić osvojila bronzu na taekwondo turniru u Beogradu

Pet medalja za takmičare taekwondo kluba Victory na Državnom prvenstvu BiH

Ada Avdagić osvojila srebro na G1 turniru u Sofiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'