Ekonomija     | 09.02.2018. 15:27 |

Udruga gospodarstvenika Tomislavgrad najavljuje otvaranje 107 radnih mjesta

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 9. veljače (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić u četvrtak navečer nazočio je radnoj sjednici Skupštine Udruge gospodarstvenika i poslodavaca Tomislavgrad.

Sjednici su nazočili članovi i predsjednik Udruge Robert Zorić, predsjednik Skupštine Udruge Tomislav Batarilo, predstavnici Općine Tomislavgrad s načelnikom Ivanom Vukadinom i predstavnici Skupštine HBŽ-a.

Na sastanku je naglašeno kako je u prošloj godini Vlada HBŽ-a usvojila nekoliko vrlo bitnih zakona koji olakšavaju poslovanje u HBŽ-u, kao i socijalnu sliku žitelja, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Istaknuto je kako je županijska vlada usvojila odluku o dječjem doplatku, zatim odluku o subvencioniranju kamata za gospodarstvenike, a usvojene su i izmjene i dopune zakona o porezima kojima obveznici poreza na dodanu vrijednost koji se bave ugostiteljskom djelatnošću, prestaju biti obveznici poreza na potrošnju alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Izvršeno je i smanjenje godišnjih paušalnih iznosa poreza na imovinu na način da su utvrđene srednje vrijednosti tih iznosa, te je u prošlom razdoblju upućena i inicijativa za oslobađanje poreza pri unosu nekretnina u gospodarsko društvo kroz izradu Zakona o porezima na promet nekretnina, rečeno je na sastanku.

Razgovaralo se i o zapošljavanju, a naglašen je i značaj donošenja uredbe o Turističkoj zajednici HBŽ-a.

Bilo je riječi i o prekategorizaciji cesta i graničnih prijelaza.

Predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić istaknuo je kako je fokus rada njegove vlade, od njezinog formiranja prije osam mjeseci, usmjeren upravo na gospodarstvo.

- Iznosom od oko 350 tisuća konvertibilnih maraka za subvencioniranje kamata na investicijska ulaganja realiziralo bi se približno 10 milijuna maraka kredita za koje u Vladi HBŽ-a vjerujemo da mogu pozitivno utjecati na povećanje zapošljavanja - rekao je Jozić.

Podsjetio je i na početak realizacije programa zapošljavanja, koje će krajem mjeseca veljače provoditi Županijski zavod za zapošljavanje, a koje bi pravovremeno trebali iskoristiti svi oni kojima je cilj unaprjeđenje svojega rada i djelatnosti.

U Udruzi gospodarstvenika i poslodavaca Tomislavgrad najavljuju otvaranje 107 novih radnih mjesta kroz različite programe i aktivnosti Udruge, čiji članovi u svojim obrtima, firmama i poduzećima trenutno upošljavaju 104 osobe.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu