Regija     | 09.02.2018. 13:46 |

Udovice branitelja u ponedjeljak prosvjeduju protiv Vučićeva dolaska u Zagreb

FENA Agencije

ZAGREB, 9. veljače (FENA) - Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata održat će u ponedjeljak u 10 sati na Trgu sv. Marka prosvjed protiv dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare te udruge.

 Predsjednica udruge Rozalija Bartolić rekla je na konferenciji za novinare da organiziraju prosvjed pod nazivom "Istinom u budućnost"  jer smatraju da Hrvatska u Vučiću nema iskrenog i odgovornog sugovornika za rješavanje brojnih problema između dviju zemalja.

"Radi se o notornom četničkom zločincu, koji ni danas, u umivenoj formi, ne odustaje od velikosrpskih ideja. Radi se o nepresuđenom, nelustriranom i nepokajanom agresoru, koji je u vrijeme Domovinskog rata s oružjem u ruci kružio Lijepom našom, huškao na ubojstva, na progone, na komadanje i otimanje hrvatskog teritorija", rekla je Bartolić podsjetivši na Vučićev ratnohuškački govor u Glini 1995. godine, prenosi Hina. 

Istaknuvši da se udovice uvijek zalažu za konstruktivan dijalog, jer niti jedno od spornih pitanja između Hrvatske i Srbije nije riješeno (poginuli i nestali, ratna odšteta, povratak kulturnog blaga, pitanja granice), Bartolić je ustvrdila da Srbija zadnjih desetak godina sustavno radi na "cementiranju laži, mitova i antihrvatske politike".

Ustvrdila je da su međusobni odnosi dviju država postali iznimno zategnuti i opterećeni ratobornom i agresivnom retorikom najviših predstavnika srpske vlasti, izdvojivši brutalne i iznimno nediplomatske poruke koje su odaslali ministri srbijanske Vlade Ivica Dačić i Aleksandar Vulin, pa i sam Vučić.

"Oni svojim drskim i neodmjerenim lupetanjem, u stilu neodgovornih drumskih razbojnika, razaraju svaku mogućnost iskrenoga i konstruktivnog dijaloga", poručila je Bartolić.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Vučić sletio u Mostar; nakon više od 30 godina uspostavljena direktna aviolinija s Beogradom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana