Ekonomija     | 09.02.2018. 11:34 |

Hercegbosanska županija primljena u Jadransko-jonsku euroregiju

FENA Saopćenje

LIVNO, 9. veljače (FENA) - Hercegbosanska županija (HBŽ) primljena je u članstvo Jadransko-jonske euroregije na Općoj izbornoj Skupštini te udruge održane u četvrtak u Termoliju u Italiji, priopćila je Vlada HBŽ-a.

 U ime predsjednika Vlade HBŽ-a nazočnima je zahvalila njegova savjetnica Ivana Mišković, istaknuvši kako je europski put te županije i Bosne i Hercegovine dobrodošao i u cijelosti prihvaćen te kako su bitni sektori kao što su poljoprivreda, okoliš, turizam i kultura, infrastruktura i promet također i u HBŽ-u od izuzetnog značaja za održivi socio-ekonomski razvoj.

 Napomenula je da su zajednička područja od interesa i za HBŽ-e, kao i za cijelu Jadransko-jonsku regiju, između ostalih, međudržavna i međuregionalna suradnja kroz zajedničke projekte, održivi razvoj ruralnih i udaljenih područja, zaštita prirode i okoliša, posebno vrlo vrijednih prirodnih područja i nasljeđa te uključivanje organizacija civilnog društva, građana i jedinica lokalne samouprave u procese donošenja odluka.

 Jadransko Jonska Euroregija udruga je jedinica teritorijalne samouprave na području Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke, koje su smještene na Jadranskom i Jonskom moru, te nacionalnih i međunarodnih institucija.

 Članice JJE zajedničkim djelovanjem potiču, pospješuju i ostvaruju razvitak na području regije radi stvaranja perspektive poboljšanja kvalitete života i standarda njezina stanovništva, priopćeno je.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Pet država potvrdilo članstvo u BRICS-u

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

Grlić Radman: Hrvatska je primjer za zemlje zapadnog Balkana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo