Najave     | 08.02.2018. 18:49 |

Druga debata o lokalnom ekonomskom i održivom razvoju sutra u Zvorniku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) pokrenuo je projekat 'Lokalna zajednica prEUzima inicijativu' u okviru  kojeg će posjetiti 15 lokalnih zajednica u BiH, te održati javne debate o ulozi lokalne zajednice te izazovima i mogućnostima koje nudi proces pristupanja EU.

Druga debata, nakon Gračanice, bit će održana u petak, 9. februara u Domu omladine u Zvorniku, saopćili su organizatori.

Domaćin debate bit će šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU, ambasador Lars-Gunnar Wigemark, kojem će se pridružiti ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio te domaći, regionalni i međunarodni stručnjaci koji su angažovani na projektu.

Na događaju se očekuje učešće više od 100 poduzetnika, predstavnika javne uprave i privrednih društava, organizacija civilnog društva, renomiranih stučnjaka za ekonomski razvoj i drugih aktera lokalnog razvoja.

Prisutni će također imati priliku da nakon debate prisustvuju informativno-edukativnom događaju na kojem će izlagati predstavnici projekata koje finansira EU i drugi donatori, a koji izravno doprinose ekonomskom i odživom razvoju lokalnih zajednica: Lokalni integrisani razvoj (LID), projekat koji finansira EU, a provodi UNDP, Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH (EU ProLocal), koji finansira EU i Vlada Njemačke i Program oporavka regiona Srebrenice  (SRPP), koga finansira holandska vlada, a provodi UNDP.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Evropska unija osuđuje ponovljeno negiranje činjenica o srebreničkom genocidu

Studenti iz Banja Luke i Bihaća prisustvovali događaju Generation Change o cyber sigurnosti

Ambasador Sattler sa studentima iz Tuzle i Bijeljine

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'